Върховният съд в Аризона постанови във вторник 160-годишната почти пълна

...
Върховният съд в Аризона постанови във вторник 160-годишната почти пълна
Коментари Харесай

Аризона може да наложи закон от 1864 г., криминализиращ почти всички аборти, гласи съдебно решение

Върховният съд в Аризона постанови във вторник 160-годишната съвсем цялостна възбрана на абортите е изпълнима, издигайки въпроса на върха на дневния ред в основен щат, в който се водят президентски избори в Съединени американски щати.

Присъдата, позволяваща на лекари да бъдат вкарани в пандиза до пет години, е последната от поредност от ограничения на държавно равнище по надълбоко разделящия въпрос за репродуктивните права, който се чака да играе голяма роля в това Надпреварата през ноември сред президента Джо Байдън и неговия републикански противник Доналд Тръмп.

В изказване, оповестено съвсем незабавно откакто новините за Аризона се разчуха, Байдън подлага на критика „ жестоката възбрана “.

„ Това решение е резултат от рисковия дневен ред на Републикански определени длъжностни лица, които се ангажират да лишават свободата на дамите “, сподели той.

Позовавайки се на решението на Върховния съд на Съединени американски щати от 2022 година, което постави завършек на националната гаранция за достъп до аборт и вместо това разреши на щатите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР