Върховният съд на южния щат Керала в понеделник издаде заповед

...
Върховният съд на южния щат Керала в понеделник издаде заповед
Коментари Харесай

Руски кораб с военен товар е задържан в Индия

Върховният съд на южния щат Керала в понеделник издаде заповед за арест на съветския товарен транспортен съд VV MAUA-I за неплащане на спомагателни такси за гориво от 23 503 $ от основаната в Естония компания Bunker Partner OU , съобщи ТАСС.

Според вестник The Times of India във вторник, съветският транспортен съд се намира в пристанището на Кочин. Делото е заведено от локален прокурист на естонската компания с искане за заплащане на разноските за товарене на гориво на кораба.

Поради обстоятелството, че корабът е доставял товари за индийския флот, съдът позволи той да бъде разтоварен сега на задържането.

Руското посолство в Индия съобщи във вторник, че знае за кораба, арестуван в Кочин .

" Руското посолство в Индия знае за задържането на съветски товарен транспортен съд в индийското пристанище Кочин, на борда на който е доставен боен товар за индийските въоръжени сили ", цитира посолството индийската осведомителна организация ANI.

" Посолството изпрати до Министерството на външните работи на Индия публично искане за пояснение на събитията към случая. Също по този начин поискахме от министерството да обезпечи абсолютно съблюдаване на правата на съветските корабособственици и екипажа ", са декларирали от посолството.
 Турция освободи съветски транспортен съд с крадено украинско зърно, засегнат Киев
Турция освободи съветски транспортен съд с крадено украинско зърно, засегнат Киев

Украйна привиква турския посланик
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР