Върховният съд на Венецуела нареди вчера наказателно преследване срещу четирима

...
Върховният съд на Венецуела нареди вчера наказателно преследване срещу четирима
Коментари Харесай

Върховният съд на Венецуела погна четирима депутати от опозицията

Върховният съд на Венецуела подреди през вчерашния ден наказателно гонене против четирима депутати от опозицията, съобщи Агенция Франс Прес.

Обвиненията против депутатите са, че са изразили поддръжка за апелите на опозиционния водач Хуан Гуайдо за въстание против държавното управление на президента Николас Мадуро. По този метод общият брой на опозиционните депутати, станали обект на внимание от венецуелското правораздаване, към този момент е 14, отбелязва Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес. Седем от тях към този момент бяха лишени от парламентарния си имунитет от Учредителното заседание, основано от държавното управление през 2017 година и формирано само от правилни на президента Николас Мадуро хора.

Заместник-председателят на венецуелското Национално заседание Едгар Самбрано бе задържан и вкаран във боен затвор, други трима депутати потърсиха леговище в резиденциите на задгранични дипломати, а един избяга в Колумбия, Агенция Франс Прес. Хуан Гуайдо, който бе приет за краткотраен президент на Венецуела в към 50 страни, се пробва да смъкна от власт президента Николас Мадуро от края на януари. Според Гуайдо Мадуро е "диктатор и грабител ", защото преизбирането му за президент предходната година е било нелегитимно.

Гуайдо организира през вчерашния ден телефонен диалог с канадския министър председател Джъстин Трюдо и изрази решимостта си да създаде свободни и почтени избори във Венецуела допустимо най-скоро, съобщи Ройтерс, като се базира на офиса на канадския министър председател. "Гуайдо изрази решимостта си да създаде свободни и почтени избори допустимо най-скоро и в сходство с конституцията на Венецуела, и благодари на премиера (Трюдо) за ролята на Канада при формулирането на отговора на интернационалната общественост на рецесията във Венецуела ", обявиха от офиса на Трюдо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР