Върховният съд на САЩ засега запазва ограниченията за предоставяне на

...
Върховният съд на САЩ засега запазва ограниченията за предоставяне на
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ запази ограниченията на Тръмп за мигранти

Върховният съд на Съединени американски щати към този момент резервира рестриктивните мерки за даване на леговище от епохата на пандемията, попарвайки очакванията на мигрантите, които бягат от насилието и неравенството в Латинска Америка и другаде, заяви Асошиейтед прес.

Решението от 27 декември резервира съществена политика от епохата на Тръмп, която трябваше да изтече по силата на заповед на арбитър на 21 декември. Делото ще бъде прегледано през февруари, а прекъсването, наложено предходната седмица от основния арбитър Джон Робъртс, ще остане в действие, до момента в който съдиите не вземат решение.

Ограниченията, постоянно известни като дял 42 във връзка със закон за публичното здраве от 1944 година, бяха въведени от президента Доналд Тръмп при започване на пандемията, само че премахването им мина по сложен път през съдилищата. Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC) се пробваха да прекратят политиката през април 2022 година, само че федерален арбитър в Луизиана застана на страната на 19 ръководени от републиканците щата през май, с цел да подреди тя да остане в действие. Друг федерален арбитър във Вашингтон отсъди през ноември, че дял 42 би трябвало да бъде преустановен, изпращайки разногласието във Върховния съд. Длъжностни лица са експулсирали търсещи леговище в Съединените щати 2,5 милиона пъти на съображение попречване на разпространяването на Covid-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР