Върховният съд на САЩ отказа в петък незабавно да изслуша

...
Върховният съд на САЩ отказа в петък незабавно да изслуша
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ отказва да ускори делото за „абсолютен имунитет“ на Тръмп

Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли в петък неотложно да изслуша изказванието на някогашния президент Доналд Тръмп, че той е имунитет против правосъдно гонене, евентуално забавяйки процеса против него за интервенция в избори през 2020 година

Специалният прокурор Джак Смит изиска от най-висшата правосъдна инстанция на нацията да се заеме с имунитета по интензивен метод, заобикаляйки федералния апелативен съд.

Върховният съд, който има 6-3 консервативно болшинство, в това число трима съдии номиниран от Тръмп, отхвърли настояването в едноредова заповед, която не уточни никаква причина за решението.

77-годишният Тръмп, любимецът за републиканската президентска номинация през 2024 година, сега е плануван да бъде изправен пред съда на 4 март 2024 година по обвинявания в скрит план за анулация на изборите през ноември 2020 година, извоювани от демократа Джо Байдън.

Адвокатите на Тръмп неведнъж са желали да отсрочат процеса до след изборите идната година, в това число с изказванието, че някогашен през...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР