Върховният съд на САЩ отхвърли подкрепеното от бившия президент Доналд

...
Върховният съд на САЩ отхвърли подкрепеното от бившия президент Доналд
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ отхвърли оспорване на „Обамакеър“

Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли подкрепеното от някогашния президент Доналд Тръмп оборване от ръководените от републиканците щати - Закон за налични грижи, по-известен като „ Обамакеър “.

Законът даде на милиони американци с ниски приходи достъп до здравна застраховка. Той не разрешава на застрахователите да отхвърлят покритие заради съществуващи условия, оповестява БНР.

Магистратите решиха, че оспорващите не са имали правно съображение да изискат анулация на закона. Това е третият път от 2010 година насам, в който Законът за налични грижи е подложен на тестване.

Решението на съда не преглежда въпроса дали основна наредба в закона е противоконституционна. Правното оборване на „ Обамакеър “ беше подкрепено от някогашния президент Доналд Тръмп, който даде обещание да анулира акта, откакто беше определен за президент през 2016 г, напомнят осведомителните организации.

По-рано този месец Белият дом съобщи, че рекордните 31 милиона американци в този момент са обхванати от системата на опазване на здравето по реда на „ Обамакеър “.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР