Върховният съд на Съединените американски щати отмени частично решението, което

...
Върховният съд на Съединените американски щати отмени частично решението, което
Коментари Харесай

Върховният съд подкрепи забраната на Тръмп за мюсюлманите

Върховният съд на Съединените американски щати анулира отчасти решението, което блокира възбраната на Доналд Тръмп по отношение на пътуванията на мюсюлмани, заяви Си Ен Ен.

Забраната на президента беше наложена за идващите жители от няколко страни, само че бе оспорена в съда. Върховният съд анулира отчасти решенията на по-долните инстанции.

Освен това Върховният съд разреши и отчасти осъществяване на решението да бъде спрян приемът на бежанците в Щатите. Тръмп още тогава аргументира решението си с опасения за сигурността на американците след серията терористични атентати в Европа и по света.

Окончателното решение на съда ще бъде ясно през месец октомври тази година. Държавният глава на Щатите искаше да наложи възбрана за мюсюлмани от шест страни, както и за бежанци.

Тръмп беше упрекнат в дискриминация и ислямофобия. Върховният съд се съгласи и да изслуша представители на държавното управление по отношение на обжалването на решението на съда от по-ниска инстанция.

По време на президентската си акция през предходната година републиканецът съобщи, че би трябвало да бъде въведена система, която да ограничи рисковете от тероризъм. Той даже изиска мюсюлманите да бъдат регистрирани в специфична база данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР