Върховният съд на Русия в четвъртък на практика забрани LGBTQ+

...
Върховният съд на Русия в четвъртък на практика забрани LGBTQ+
Коментари Харесай

Върховният съд на Русия забранява „международното ЛГБТ движение“, като на практика забранява активизма

Върховният съд на Русия в четвъртък на процедура забрани LGBTQ+ активизма в най-драстичната стъпка против бранителите на правата на гейовете, лесбийките и транссексуалните във все по-консервативната страна.

В изказване, обявяващо дело, заведено в съда по-рано този месец, Министерството на правораздаването твърди, че управляващите са разпознали „ признаци и прояви от екстремистки темперамент “ от „ придвижване “ на ЛГБТК+, настоящо в Русия, в това число „ подстрекателство на обществени и набожен разкол ”, макар че не предлага детайлности или доказателства. В решението си съдът разгласи „ придвижването “ за екстремистко и го забрани в Русия.

Слушането се организира при закрити порти и без обвинен. Множество правозащитници показаха, че делото е ориентирано към „ интернационалното гражданско ЛГБТ придвижване “, което не е образувание, а по-скоро необятно и неразбираемо определение, което би разрешило на съветските управляващи да подхващат репресии против лица или групи, считани за част от „ придвижване. “

„ Въпре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР