Върховният съд на Русия определи във вторник украинския полк Азов

...
Върховният съд на Русия определи във вторник украинския полк Азов
Коментари Харесай

Върховният съд на Русия определи украинския полк Азов за терористична групировка

Върховният съд на Русия дефинира във вторник украинския полк " Азов " за терористична формация, заяви сътрудник на Ройтерс от правосъдната зала.

Решението разрешава на съветските управляващи да издигнат обвинявания против крайнодесни украински екстремисти, хванати от тях, според законите, свързани с тероризма.

Полкът " Азов ", който има крайнодесни и ултранационалистически корени, е едно от най-известните украински военни формирования, воюващи против Русия в Източна Украйна.

Русия постоянно цитира " Азов " в поддръжка на изказванието си, че Украйна се управлява от " фашисти ". Руската държавна агитация съпоставя бойците от " Азов " с нацистите от ерата на Втората международна война.

" Неонацистката “, съгласно Русия, военна формация е упрекната в осъществяване на военни закононарушения против рускоезичното малцинство в Източна Украйна от 2014 година и е част от украинската национална армия към украинското министерство на вътрешните работи. Москва неведнъж акцентира, че това е доказателство за тесни връзки сред режима в Киев и крайнодесните детайли в Украйна.

Базиран преди този момент в източния украински пристанищен град Мариупол, доста от персоналния състав на полка беше покорен от съветските сили, когато градът и главната цитадела на украинските сили - заводът " Азовстал ", паднаха през май след съвсем тримесечна блокада.

Длъжностни лица в Донецката национална република, подкрепяното от Русия образувание, което твърди, че Мариупол е част от нейната територия, обявиха през май, че пленените бойци от полка " Азов " могат да бъдат наказани на гибел съгласно законите на самопровъзгласилата се република.

Източник: БНР

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР