Върховният съд на Русия днес обяви украинския националистки полк Азов

...
Върховният съд на Русия днес обяви украинския националистки полк Азов
Коментари Харесай

Върховният съд на Русия обяви украинския полк Азов за терористична групировка

Върховният съд на Русия през днешния ден разгласи украинския националистки полк " Азов " за терористична формация, съобщи Ройтерс, базирайки се на собствен сътрудник на място. В резултат на това в този момент пленените бойци от " Азов " ще могат да бъдат съдени според строгите антитерористични закони в Русия и ще могат да им бъдат издавани присъди от до 20 години затвор, отбелязва организацията., представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6520
Полкът " Азов ", който има извънредно десни и ултранационалистки корени, е едно от най-видните украински военни формирования, които се борят против Русия в Източна Украйна. Той е образуван през 2014 година, с цел да се бори против проруски бунтовници и по-късно става част от украинската Национална армия.

В свое изказване полкът " Азов " сподели, че Русия търси нови оправдания за свои военни закононарушения и прикани Държавния департамент на Съединени американски щати да разгласи Русия за терористична страна. Русия постоянно акцентира съществуването на " Азов " в поддръжка на своите изказвания, че Украйна е под контрола на " фашисти ". Руски държавни медии съпоставиха бойци от " Азов " с нацисти от Втората международна война, а успеха на Съветския съюз над нацизма продължава да бъде основна част от съветската национална еднаквост, отбелязва Ройтерс.

" Азов " беше основан в украинския град Мариупол и доста от членовете му бяха пленени от съветските сили, когато градът падна през май след траяла съвсем три месеца блокада.

Служители от самообявилата се Донецка национална република, която счита Мариупол за част от своята територия, споделиха през май, че пленените бойци от полка " Азов " биха могли да бъдат наказани на гибел според законите на подкрепяната от Русия република.

Миналата седмица съветското посолство в Лондон написа в " Туитър ", че пленените бойци от " Азов " би трябвало да бъдат обесени и че те " заслужават унизителна гибел ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР