Върховният съд на Нидерландия отхвърли иска на Русия за спиране

...
Върховният съд на Нидерландия отхвърли иска на Русия за спиране
Коментари Харесай

Върховният съд в Нидерландия: Москва трябва да плати 50 млрд. долара заради Юкос

Върховният съд на Нидерландия отхвърли желае на Русия за прекъсване на процеса по погашение на 2020 година на някогашните акционери на петролната компания " Юкос " 50 милиарда $.

Искането на Русия бе да се спре осъществяването на арбитражното решение, което настрана се апелира от федерацията, до окончателното решение на съда по случая. Той обаче е отхвърлил това предпочитание и се произнася, че тримата някогашни акционери в секвестираната от съветското държавно управление компания могат да продължат да си търсят присъдените им компенсации до вземането на окончателното решение по разногласието.

" Устните пледоарии всъщност ще са при започване на 2021 година ", от съда.

Според него вероятността съветската страна да завоюва " не е толкоз огромна, с цел да се утвърди преустановяване на осъществяването на решението преди да се изчака окончателната присъда ". При разглеждането на оценката по какъв начин ще бъдат наранени и двете страни при продължение или преустановяване осъществяването на правосъдното решение за компенсацията съдът не е намерил съображение, с цел да удовлетвори настояването на Руската Федерация.

Русия се обърна в края на октомври към Върховния съд на Нидерландия с искане да се спре осъществяването на решението на Апелативния съд от февруари, който присъди 50 милиарда $ на фирмите " Хъли ентърпрейсиз лимитид " (Hulley Enterprises Limited), " Юкос юнивърсъл лимитид " (Yukos Universal Limited) и " Ветърън петролиъм лимитид " (Veteran Petroleum Limited). Те посредством " Груп Менатеп Лимитед " държаха над 70 % в " Юкос ", който на практика бе национализирана поради искания на страната за укрити налози. Техният първичен иск бе за 100 милиарда $, поради това, че Русия е нарушила подписаната от нея Енергийна харта, която пази непознатите енергийни вложения в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР