Върховният съд на Малдивите отмени днес решението си отпреди седмица

...
Върховният съд на Малдивите отмени днес решението си отпреди седмица
Коментари Харесай

Отмениха решение, заради което се обяви извънредно положение на Малдивите

Върховният съд на Малдивите анулира през днешния ден решението си отпреди седмица да анулира присъдите на девет опозиционни политици и те да бъдат освободени, предадоха международните организации.

Това стана ден, откакто президентът на Малдивите разгласи изключително състояние, обвинявайки ръководителят на съда, че работи за неговото премахване от президентския пост. Председателят на съда бе арестуван дружно с още един арбитър. Тримата съдии от Върховния съд, които останаха на независимост, през днешния ден споделиха, че анулират решението за освобождението на деветимата политици поради безпокойствата, дефинирани от президента.

Деветимата политици, измежду които и някогашният президент на Малдивите Мохамед Нашид, бяха упрекнати през 2015 година в тероризъм и корупция и пратени в пандиза. Нашид бе пуснат от пандиза по медицински аргументи, отпътува за Англия и там получи леговище. Той имаше желание да се кандидатира за президент на Малдивите на изборите, планувани за тази година.

Решението на Върховния съд за отменяне на присъдите за малко му отвори пътя към опцията да се кандидатира, до момента в който съдът не го анулира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР