Върховният съд на Луганската народна република (ЛНР) осъди задочно на

...
Върховният съд на Луганската народна република (ЛНР) осъди задочно на
Коментари Харесай

ЛНР осъди на 19 години затвор британец за шпионаж

Върховният съд на Луганската национална република (ЛНР) осъди задочно на 19 години затвор за шпионаж английски жител , работил в специфичната наблюдателна задача на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) през 2021 година

Името му не се цитира. 

Това се споделя в известие на пресслужбата на Главната прокуратура, представено от ТАСС.

" Върховният съд на Луганската национална република постанови присъда по наказателно дело против жител на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия . Той беше приет за отговорен по член 276 от Наказателния кодекс на Руската федерация (за шпионаж) ", се споделя в известието.
 ЛНР и ДНР се интегрират към Руската федерация по Конституция Обновена
ЛНР и ДНР се интегрират към Руската федерация по Конституция

Очаква се да ги последват и другите две анексирани територии - Херсонска и Запорожка област

Съдът е открил, че през 2021 година в Луганск подсъдимият, като чиновник на специфичната наблюдателна задача на ОССЕ е работил в полза на представител на непозната организация и против сигурността на ЛНР, е предал информация от боен темперамент. Тази информация е употребена от въоръжените сили на Украйна за огнево заличаване на военнослужещи формирования на Народната милиция на ЛНР.

" Съдът, склонен със мнението на държавния обвинител - прокурор на Луганската национална република, задочно осъди подсъдимия на 19 години отнемане от независимост, които да бъдат изтърпени в поправителна колония със непоколебим режим ", се отбелязва в отчета.

Средствата за осъществяване на закононарушението  са били конфискувани в интерес на страната , допълват от прокуратурата.
 ЛНР разкрива свое посолство в Русия
ЛНР разкрива свое посолство в Русия

Във ведомството ще работят 18 души

През януари 2023 година Министерството на държавната сигурност на ЛНР заяви за  наказателно дело против английския жител Дейвид Орелс, формирано на съображение закононарушение по член 276 от Наказателния кодекс на Руската федерация (за шпионаж). Разследването е открило, че Орелс е бил началник на групата за механически мониторинг на ОССЕ. Той е работил по инструкции на разследващите служби на една от страните-членки на НАТО.

Събраните от него данни са били трансферирани в Киев и по-късно употребявани за обстрел на територията на ЛНР.

Припомняме, че през 2022 година, съветският президент Владимир  области към Русия , с което приключи формалният развой на анексиране на завзетите от Русия украински територии.

Законите внесоха промени в съветската конституция, като прибавиха Херсонска и Запорожка област, както и Луганската и Донецката " национална република " като субекти на Руската федерация.

Процедурата по анексия беше прокарана извънредно бързо пред съветските институции, , който одобри разглеждането на среднощно съвещание.

Така съветската федерация към този момент се състои от 89 субекта. За краткотрайно изпълняващ длъжността началник на Донецката национална република е назначен Денис Пушилин, на ЛНР - Леонид Пасечник, на Запорожка област - Евгений Балицки, а на Херсонска област - Владимир Салдо.

Още на 30 септември в Кремъл Путин подписа съглашения с ръководителите на ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област за присъединението на новите територии към Русия.

Още тогава на тържествената гала президентът Путин съобщи, че статутът на новите райони  в договарянията с Украйна.

Референдумите в тези територии се организираха от 23 до 27 септември, а оповестените от резултатите от комисиите варираха сред 96,78% в Херсонска област до 99.23% в Донецка област " за " влизане в състава на РФ.
 Украйна нанесе два удара по ЛНР
Украйна нанесе два удара по ЛНР

Изстреляни са общо три ракети

От началото на войната в Украйна,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР