Върховният съд на Каталуния се съгласи да нареди на компанията

...
Върховният съд на Каталуния се съгласи да нареди на компанията
Коментари Харесай

Съд иска Google да премахне приложение за телефони за каталунския референдум

Върховният съд на Каталуния се съгласи да подреди на компанията Гугъл да отстрани приложение за мобилни телефони за референдума за самостоятелност на самостоятелната испанска област, съобщи ТАСС. Агенцията се базира на публикувано през днешния ден решение на съда.

Съдът желае от Гугъл да отстранява и да блокира в бъдеще сходни приложения. В сряда каталунският водач Карлес Пучдемон заяви, че има стратегия, посредством която може да се получава информация за плебисцита. Веднага по-късно прокуратурата изиска намесата на районния съд.

В началото на септември каталунският парламент утвърди два закона за референдума. Първият основава съгласно сепаратистите юридическа основа за осъществяване на референдум за самостоятелност, а втория урежда излизането на самостоятелната област от Испания, в случай че на референдума победят последователите на разрива с кралството. Мадрид счита и двата закона, и референдума за противозаконен и декларира, че той няма да се състои. Каталунските управляващи обаче твърдят, че ще се състои.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР