Върховният съд на Израел отложи във вторник първото от трите

...
Върховният съд на Израел отложи във вторник първото от трите
Коментари Харесай

Върховният съд на Израел отлага основно изслушване за съдебната реформа

Върховният съд на Израел отсрочи във вторник първото от трите основни по отношение на законността на , оповестява " Асошиейтед прес ".

Това е станало откакто основният прокурор на страната изрази твърдо опълчване на проекта. Върховният съд е отсрочил чуването за 19 септември.

За осемте месеца, откогато обединението пое властта, министърът на правораздаването Ярив Левин, който е съдружник на Нетаняху, отхвърли да свика комисията, която избира националните съдии , като по този начин остави голям брой съдийски длъжности отворени в цялата страна.

Адвокатите на основния прокурор Гали Бахарав-Миара в този момент ще се опълчват на съвета на министъра на правораздаването.

Левин е основен проектант на промяната. Той се стреми да промени състава на комисията за асортимент, с цел да даде на ръководеща коалиция на последната дума при назначението на съдии. Това е част от по-широка промяна на правосъдната система, препоръчана от държавното управление на Нетаняху.
 Съдебната промяна на Нетаняху не стопира да пали митинги
Съдебната промяна на Нетаняху не стопира да пали митинги

Хиляди израелци маршируват, до момента в който гласуването за ограничение на пълномощията на израелския съд наближава

Петициите, оспорващи отхвърли на Левин да свика комисията, трябваше да бъдат изслушани в четвъртък , преди съдът да отсрочи чуването с 12 дни. При естествени условия позицията на Левин би била показана от основния прокурор.

Бахарав-Миара даде да се разбере, че се опълчи на смяната и на позицията на Левин. Тогава министърът изиска чуването да бъде отсрочено, с цел да има време да потърси самостоятелен юрист. До встъпването в служба на настоящето държавно управление основният прокурор и държавното управление рядко са заемали разнообразни позиции.

В декларация до съда в понеделник Бахарав-Миара сподели, че дейностите на Левин са довели до голям брой свободни позиции. Ако комисията за асортимент не бъде свикана до края на годината, съгласно документите ще има над 53 свободни съдийски места в цялата страна (над 5% от националния състав).

Левин има време до неделя да обезпечи самостоятелен юрист и да показа позицията си на съда.

Изслушването е едно от трите основни каузи, които Върховният съд на Израел ще гледа този месец по отношение на законността на правосъдната промяна. Решенията на правосъдната система могат да доведат до конституционна рецесия, в случай че държавното управление на Нетаняху реши да не се подчини на решенията.
 Хиляди стачкуват в Израел против противоречивата правосъдна промяна
Хиляди стачкуват в Израел против противоречивата правосъдна промяна

Нови провокации за Бенямин Нетаняху

Най-значимото от делата е планувано за 12 септември. Тогава съдът ще изслуша контрапунктовете против хода на обединението през юли за унищожаване на " ".

Стандартът се употребява от съда за анулация на парламентарни решения и назначения на съображение, че са неразумни.

Според обединението на Нетаняху неизбраните съдии в страната имат прекалено много власт и би трябвало да бъдат овладени. Критиците на промяната, които съставляват необятна част от израелското общество, считат, че проектът ще унищожи системата на страната за баланс и ще постави цялата власт в ръцете на Нетаняху и неговите съдружници.

Повече от осем месеца десетки хиляди израелци стачкуваха по улиците поради този случай. Това бележи най-продължителните демонстрации, които страната в миналото е виждала.

Според обединението на съдиите не би трябвало да се разрешава да анулират основни решения на определени чиновници. Критиците на държавното управление споделят, че премахването на стандарта за разумност ще докара до увеличение на корупцията, както и до погрешно назначение на значими позиции на неквалифицирани доближени до държавното управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР