Върховният съд на Испания днес постанови още петима каталунски сепаратистки

...
Върховният съд на Испания днес постанови още петима каталунски сепаратистки
Коментари Харесай

Върховният съд на Испания постанови задържане под стража на петима каталунски лидери

Върховният съд на Испания през днешния ден постанови още петима каталунски сепаратистки водачи, включително и последният претендент за районен водач на Каталуния, който по този начин и не бе определен - Жорди Турул, да бъдат арестувани краткотрайно под стража, до момента в който се води следствие против тях за опит за разединение на региона от страната, предадоха международните организации.

Общо двадесет петима каталунски водачи ще бъдат съдени за протест, злоупотреби или непокорство на испанската страна, напомня Ройтерс. Сред тях са и петимата, за които взе решение през днешния ден Върховният съд, добавя организацията.

Турул по този метод няма да може да участва на спор в Народното събрание на Каталуния, очакван за събота по отношение на нов опит за неговото избиране за районен водач, напомня Франс прес. Сред арестуваните през днешния ден е и Карме Форкадел, някогашната председателка на каталунския парламент и трима някогашни районни министри, добавя организацията, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР