Върховният съд на Индия върна контрола върху националната футболна федерация

...
Върховният съд на Индия върна контрола върху националната футболна федерация
Коментари Харесай

Върховният съд на Индия върна контрола на местната футболна федерация, за да избегне наказание от ФИФА

Върховният съд на Индия върна контрола върху националната футболна федерация на страната назад на нейната администрация в опит да избегне наказване от страна на ФИФА. Преди няколко дни съдът назначи тричленна комисия, която да ръководи делата на индийската централа и да организира избори за ново управление до края на август, според новата конституция. Това обаче докара до краткотрайно наказване от страна на ФИФА " заради непозволено въздействие от трета страна ", което заплаши семейството на страната на Световното състезание за девойки до 17 години идващия месец. 

Съдът през днешния ден в профил тричленния комитет и подреди делата на федерацията да се ръководят от генералния секретар, заяви осведомителната организация Press Trust of India. Висши държавни чиновници желаеха от съда незабавно да позволи казуса. Сега се чака индийската федерация да се обърне към ФИФА, с цел да бъде анулирано наказването. През май Върховният съд в профил от поста президент на организацията Прафул Пател, защото е трябвало да се организира Общо заседание за избор на нов изпълком през декември 2020-а година. Повече от година и половина това не се случи и съдът, очевидно под натиска на страната, се намеси.

 След това ФИФА наказа индийската централа заради " непозволено въздействие от трета страна ". В решението се споделя, че глобата влиза в действие неотложно и че нарушаването " съставлява съществено нарушаване на устава на ФИФА ". Световно състезание за девойки до 17 години е планувано за 11-30 октомври с четири мача в деня на откриването, в това число на домакина Индия против Съединени американски щати и на Бразилия против Мароко в група А.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР