Върховният съд на Финландия забрани екстрадирането на водач на руска

...
Върховният съд на Финландия забрани екстрадирането на водач на руска
Коментари Харесай

Финландският съд блокира екстрадирането на руски военачалник в Украйна

Върховният съд на Финландия забрани изгонването на лидер на съветска неонацистка военизирана група, който се е сражавал в Украйна, базирайки се на риска той да бъде измъчван в украински арест.

Ян Петровски, началник на групата Русич и обект на западни наказания, беше задържан във Финландия това лято и Киев изиска изгонването му по обвинявания в тероризъм. Но висшият съд на Финландия в петък сподели, че той не може да бъде предаден на Украйна, защото може да се сблъска с унизително отношение там.

Петровски беше задържан на летището в Лапеенранта, покрай границата с Русия, през юли, когато беше към да се качат на полет до Ница във Франция. Той употребява псевдоним Воислав Торден по време на ареста си, защото към този момент е бил обект на възбрана за пътешестване в Европейски Съюз.

Съединени американски щати през септември 2022 година включиха Петровски в листата си със наказания, свързани с Русия, за показващи „ особена свирепост “ в борбите в източната украинска област Харков след пълномащабното навлизане на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР