Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи

...
Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи
Коментари Харесай

Борел: В Афганистан видяхме явно поражение на Запада

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел дефинира рецесията в Афганистан, където радикалните талибани превзеха властта, като „ очевидно проваляне за Запада “. Изявлението му бе пред испанската радиостанция Onda Cero, представено от ТАСС.

" Това, което се случи в Афганистан, несъмнено не е победа за Запада. Това е очевидно проваляне за Запада ", означи Борел и добави, че рецесията в тази страна ще докара до " забележителна смяна в интернационалните връзки ". Борел добави и че случилото се в Афганистан е „ покруса и злополучие “ за 38-милионното население на страната.
 CNN: Американците са сключили договорка с талибаните на летището CNN: Американците са сключили договорка с талибаните на летището
Американските военни са договорили скрито съглашение, съгласно което талибани съпровождат американци до специфични изходи на летището в К...

Според Борел Европа би трябвало да „ извлече доста уроци от случилото се “, и да разбере по какъв начин да построи връзки „ със своите съдружници, в това число Съединените щати “, и „ с онази част от планетата, която отхвърля да одобри европейските полезности ", написа БГНЕС.

Борел не изключи опцията от „ институционално признание “ на новата власт в Кабул, като в същото време акцентира, че Европейският съюз като политическа институция няма пълномощия да признава трети страни, и неговите страни - членки вземат такива решения без значение.

По -рано Борел съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да стартира разговор с новата власт в Афганистан, като главната цел на договарянията е попречване на филантропичната и миграционната рецесия в страната.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР