Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Борел и Шикорски решават за по-силна подкрепа за Украйна

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел и полският министър на външните работи Радослав Шикорски разискаха през днешния ден усилване на военната поддръжка за Украйна, в това число даването на Киев на далекобойни ракети и ракети за противовъздушна защита, съобщи Укринформ, като се базира на изявления на двамата в обществената медия " Екс ", предава Българска телеграфна агенция.

Борел написа, че провел " добра полемика " със Шикорски, по време на която двамата са споделили своите възходящи опасения по отношение на засилващите се съветски въздушни офанзиви против цивилната инфраструктура в Украйна.

" Съгласихме се, че е належащо да подобрим военната ни поддръжка за Украйна, в това число с далекобойни и противовъздушни ракети ", съобщи той.

Шикорски от своя страна означи, че и двете страни са се съгласили, че " жертвите на експанзия имат правото да се пазят ". Той благодари на ръководителя на европейската дипломация за поддръжката му за Украйна и означи, че чака с неспокойствие да вземе сложни решения на съвещанието на Съвета по външни работи по-късно този месец.

На 2 януари съветските нашественици направиха масирана ракетна офанзива в Украйна, при която бяха убити петима души и бяха ранени 130 други, напомня Укринформ. Бяха нанесени вреди на над 250 цивилен обекта.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани сътрудниците да ускорят даването на системи за противовъздушна защита за Украйна, да дават дронове и далекобойни ракети, да трансферират съветски активи на Украйна и да изолират съветските дипломати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР