Върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел отправи

...
Върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел отправи
Коментари Харесай

Борел обвини Лавров в оскърбление на жертвите на Холокоста

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел насочи остра рецензия към Кремъл поради спекулациите във връзка с Холокоста, с които се опита да оправдае нападателната си политика, съобщи Укринфром.

Повод за изказването му станаха последните изявления на съветския министър на външните работи Сергей Лавров. По-рано той съпостави поддръжката на западната коалиция за Украйна с геноцида на Хитлер против евреите.

" Съвременна Европа е издигната върху пепелта на Холокоста, това определящо и извънредно завещание на европейската история. През идната седмица ще отбележим Международния ден в памет на жертвите на Холокоста. Неотдавнашните мнения на съветския министър на външните работи Лавров, който упрекна „ Запада “ в блян към „ дефинитивно решение “ за Русия, са изцяло неуместни, неуважителни и оскърбяват паметта на шестте милиона евреи и други жертви, които редовно са били убивани по време на Холокоста. “ – уточни Борел.

По думите му, изказванията на Лавров единствено допълват предходните му антисемитски изявления. Това  означава, че съветските изопачения на истината, целящи оправдаване на незаконната нападателна война против Украйна, са достигнали ново недопустимо и примитивно равнище, акцентира висшият представител на Европейски Съюз.

„ Не съществуват паралели сред закононарушенията на нацистка Германия и интернационалната помощ за Украйна за отбрана на нейната територия и народа й от неоправданата експанзия. Русия нахлу в суверенна прилежаща страна, където всекидневно нападна и убива гражданско население за за унищожи страната и цялата украинска нация. Отричането на Холокоста, неговото изкривяване и тривиализация опонират на законодателството на Европейски Съюз и неговите полезности. Европейски Съюз е обединен в уговорката си да подсигурява, че сходни зверства в никакъв случай няма да се случат още веднъж. “ – акцентира Борел.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР