Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността предупреди

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността предупреди
Коментари Харесай

Жозеп Борел предупреди: Не е изключена атака по европейските спътници в космоса


Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността предизвести през днешния ден, че не е изключено да бъде нанесен в околоземна орбита. Борел приказва пред участниците в събитие, отдадено на европейските галактически действия.

Той означи, че три месеца преди началото на съветските въздушно-космически сили са тествали противоспътниково оръжие. Това беше безотговорна постъпка, която сътвори освен боклуци, а сподели, че Русия е подготвена да заплаши всеки сателит, разясни Борел.

работят дружно за отбрана на сериозната инфраструктура, към момента не знаем каква част от тези уреди зависят от сателитно ръководство, добави той.

По неговите думи в през днешния ден работят към 5500 спътника, от които десетина % са благосъстоятелност на военните, а част от останалите са с двойна приложимост, оповестява още Българска телеграфна агенция.

Без сигурност в космоса няма сигурност на земята, предходната година отделиха към 100 милиарда евро за галактически разработки, уточни Борел. Космосът ще се трансформира в полесражение, в място на конкуренция и конфликти, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР