Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Борел очаква ЕС да постигне още днес решение за следващите военни доставки за Украйна

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази очакване още през днешния ден да бъде реализирано съглашение за идващите военни доставки за Украйна. За тази цел разполагаме с бюджет от два милиарда евро, означи той пред публицисти преди началото на взаимното съвещание на европейските министри на външните работи и на защитата в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

По неговите думи задачата е доставките да бъдат обезпечени бързо, на ниска цена и в задоволителни количества. Ако през днешния ден не реализираме съглашение, доставките ще бъдат затруднени, означи той.

Борел разяснява, че последните дни са белязани от две значими събития около войната в Украйна - удължаването на договореността за експорт на украинско зърно през Черно море и решението на Международния углавен съд за издаване на заповед за задържане на съветския президент Владимир Путин. Ако Путин пътува до някоя от над 130-те страни, които са част от съглашението за този съд, би трябвало да бъде неотложно арестуван, разясни висшият представител.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР