Върховният представител на ЕС Джузепе Борел каза преди началото на

...
Върховният представител на ЕС Джузепе Борел каза преди началото на
Коментари Харесай

Борел преди срещата на върха на ЕС: Ще помоля страните членки да окажат натиск върху Косово и Сърбия

Върховният представител на Европейски Съюз Джузепе Борел сподели преди началото на двудневната среща на върха на водачите на Европейски Съюз, че ще изиска от страните членки да окажат напън върху Косово и Сърбия за ескалиране на обстановката на север, оповестява.

" Ще осведомявам водачите за развиването в Косово и ще помоля за тяхната поддръжка, с цел да продължат натиска върху Косово и Сърбия, с цел да избегнат ескалация и да се върнат към естественото. Страните членки взеха решение, че и двете страни би трябвало да подхващат стопански и политически ограничения, в противоположен случай това ще има цена ", добави още Борел.

В последната точка от дневния ред на срещата е планувано да се обсъдят последните развития на Западните Балкани, в това число положението на разговора сред Белград и Прищина.

През тази седмица Европейският съюз предизвести, че ще разгласи наказателни ограничения против Косово, което е подготвил за това, че не е подхванало нужните стъпки за понижаване на напрежението на север, сподели генералният секретар на Европейската комисия Ян Копман.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР