Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей отрече страната му

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей отрече страната му
Коментари Харесай

Аятолах Хаменей: Целувам челата и ръцете на смелите палестинци, осъждам врага узурпатор

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей отхвърли страната му да е забъркана в масираната офанзива, подхваната в събота от " Хамас " против Израел, като в същото време удостовери поддръжката на Иран " за Палестина ", съобщи Франс прес.

" Поддръжниците на ционисткия режим и други разпространяваха клюки през последните два-три дни, в това число че Ислямската република стои зад тази акция. Те са погрешни ", съобщи аятолах Хаменей.

В тирада, произнесена във военна академия, иранският висш водач съобщи, че Израел е " претърпял безвъзвратен неуспех във военната и разследващата област " след офанзивата на палестинската формация. " Подчертавам думата " безвъзвратен ", добави той.
" Разбира се, че пазиме Палестина, пазиме битката ѝ. Целуваме челата и ръцете на основателите (на тази атака) и на смелите млади палестинци, само че тези, които споделят, че тази последна епопия е " дело на външни сили, не схващат обстановката, добави той.

" Разбира се, че целият мюсюлмански свят е задължен да поддържа палестинците ", сподели висшият водач на Иран.

Според аятолах Хаменей, който постоянно приканва за унищожаването на Израел, " тази злополука е породена от дейностите на самите ционисти ".

" Смелата и самоотвержена стъпка на палестинците е отговор на закононарушенията на врага грабител, които не престават от години и се задълбочиха през последните месеци ", съобщи той.

Аятолах Хаменей също по този начин дефинира като " неверна преценка " това, че Израел " се показва за жертва " на нападението, което е " предлог да умножи закононарушенията си ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР