Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей определи САЩ като

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей определи САЩ като
Коментари Харесай

Хаменей: САЩ е главният враг на Иран

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей дефинира Съединени американски щати като главният зложелател на иранската нация.
Това написа в известие, оповестено на неговата интернет страница, предава РИА Новости.
„ Америка е главният зложелател, в дословния смисъл на тази дума “, е декларирал Хаменей, по време на изявление пред студенти.
„ Отстъпление пред лицето на Съединени американски щати ще им даде сили и ще ги направи нагли. Във връзка с това, единственият метод е съпротивлението “ , е подчертал той.
Върховният лидер е припомнил, че незабавно след успеха на Ислямската гражданска война, Съединени американски щати са заели враждебна позиция по отношение на Техеран, а в този момент се стремят да навредят на нуклеарното съглашение, съобщи Фокус.
Припомняме, че в края на срещата с съветския водач Владимир Путин в сряда, аятолахът предложи Съединени американски щати да бъде изолиран, посредством отвод от потреблението на $ като валута и замяната му с национални валути в двустранните, както и в многостранни, финансови интервенции.
През миналия месец американския президент Доналд Тръмп изложи нова, доста по-твърда, тактика на Вашингтон във връзка с Иран. Освен това, Тръмп спря освобождението на финансови средства на Техеран, както допуска Съвместният изчерпателен проект за действие(СВПД) за нуклеарната стратегия на Иран и изиска повече гаранции, че Техеран извършва отговорностите си по съглашението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР