Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обеща „жестоко отмъщение“

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обеща „жестоко отмъщение“
Коментари Харесай

Върховният лидер на Иран обеща „жестоко отмъщение“

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей даде обещание „ грубо възмездие “ за убийството на командващия силите на подразделението „ Кудс “ на Ислямската републиканска армия военачалник Касем Солеймани.

„ Мъченичеството беше премията за непрестанните му старания през всичките тези години “, написа на фарси Хаменей в своя акаунт в Twitter и разгласи тридневен печал.

„ С неговата гибел по Божията воля, неговата работа и пътят му няма да бъдат спрени, само че грубо възмездие чака нарушителите, които окървавиха нечестивите си ръце с неговата кръв и тази на други мъченици в снощния случай “, написа аятолахът.
Американският Конгрес не е бил осведомен авансово за нападението, подредено от президента Доналд Тръмп.
Това съобщи в изказване ръководителят на Комисията по външни работи Елиът Енгел. Солеймани беше „ в основата на голямо принуждение “, който има „ американска кръв по ръцете си „, съобщи демократът.

Но „ осъществяването на такова деяние без присъединяване на Конгреса провокира съществени правни проблеми и е офанзива против пълномощията на Конгреса като еднакъв клон на държавното управление “, добави Енгел.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР