Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) предупреди, че ситуацията

...
Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) предупреди, че ситуацията
Коментари Харесай

На Лесбос е страшно! Бежанците са натъпкани като скумрии, а ООН натиска Гърция да…

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) предизвести, че обстановката в препълнения приемен център в Лесбос доближава точка на шупване, оповестява „ Грийк рипортър “.

Чарли Яксли, представител на ВКБООН, прикани гръцките управляващи да ускорят прехвърлянето на отговарящите на условията за приемане на леговище мигранти на материка.

Повече от седем хиляди мигранти и бежанци са натъпкани в лагера „ Мория “, който има потенциал две хиляди души. Една четвърт от тях са деца, отбелязва порталът.

„ Във от ден на ден хора се развиват проблеми с психологичното здраве, а ограниченията и лекуването са безусловно несъответстващи “, добави Яксли.

ВКБООН предизвестява, че децата, в това число стотици момчета и девойки без компаньон, са сложени под сериозен риск, както и десетки бременни дами, новородени бебета, оживели от полово принуждение и други доста уязвими лица.

По-рано Би Би Си описаха „ Мория “ като „ най-лошия лагер на света “ и даже излязоха с изказване, че десетгодишни деца пробват да се самоубият.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР