Върховният комисариат на ООН по правата на човека заяви, че

...
Върховният комисариат на ООН по правата на човека заяви, че
Коментари Харесай

ООН: В Русия противниците на войната в Украйна са подложени на сплашване

Върховният комисариат на Организация на обединените нации по правата на индивида съобщи, че в Русия съперниците на войната в Украйна са подложени на заплашване , а съветските управляващи ползва разнообразни " форми на цензура ", съобщи Франс прес.

В Русия " заплашванията, ограничаващите ограничения и глобите против хората, които се опълчват на войната в Украйна, попречват упражняването на главните права, обезпечени от конституцията, а точно правото на събиране, на изложение и на сдружаване ", съобщи краткотрайната висша комисарка на Организация на обединените нации по правата на индивида Нада ал Нашиф в речта си по случай откриването на 51-ата сесия на Съвета по правата на индивида.

" Натискът, който се упражнява върху публицисти, блокирането на запаси, налични в интернет, и останалите форми на цензура са несъвместими с плурализма на медиите и съставляват нарушаване на правото на достъп до информация ", посочи Ал Нашиф.

Временната висша комисарка прикани Москва да " премисли ограниченията, които включват оповестяване за " задгранични сътрудници " на хора, за които се допуска, че се намират под задгранично въздействие, и криминализиране на недекларираните контакти с представители на непознати страни, на задгранични организации и на интернационалните организации, за чиято активност се допуска, че е ориентирана против " сигурността " на Руската федерация ".

Очаква се войната в Украйна да е една от основните тематики на сесията на Съвета по правата на индивида, който ще заседава в продължение на един месец.    
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР