Върховният комисар по бежанците на ООН Филипо Градни прогнозира днес,

...
Върховният комисар по бежанците на ООН Филипо Градни прогнозира днес,
Коментари Харесай

ООН: Прагът от 2 млн. бежанци от Украйна ще бъде преминат днес

Върховният комисар по бежанците на Организация на обединените нации Филипо Градни предвижда през днешния ден, че броят на бежанците от войната в Украйна ще премине прага от 2 милиона през днешния ден.

„ Мисля, че ще преминем границата от два милиона през днешния ден или може би най-късно на следващия ден “, сподели Гранди на конференция в Осло.

Той добави, че бежанският поток не стопира и няма изгледи да спре.

Висшият чиновник на Организация на обединените нации приказва пред публицисти след посещаване в Румъния, Молдова и Полша, три от петте европейски страни, граничещи с Украйна, които са подложени на невиждан бежански напън в резултат на военната атака, която Русия стартира на 24 февруари.

Войните на Балканите, в Босна и Косово също бяха предизвикали големи потоци от бежанци, „ може би два или три милиона, само че за интервал от осем години “, означи Гранди, добавяйки, че в този момент прокудените от домовете си са същият брой, само че за едвам осем дни.

„ Други елементи на света са видели това, само че в Европа това е първият път след Втората международна война “, сподели Гранди.

След няколко несполучливи опита Русия даде обещание през днешния ден да отвори филантропични коридори, с цел да разреши на хиляди цивилни да избягат от основните украински градове, които са под обстрела на съветската артилерия в продължение на близо две седмици.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР