Върховният касационен съд ще анулира изборният конгрес от 12 октомври,

...
Върховният касационен съд ще анулира изборният конгрес от 12 октомври,
Коментари Харесай

Бербатов: Съдът ще анулира последния конгрес, оптимист съм

Върховният касационен съд ще анулира изборният конгрес от 12 октомври, при който Борислав Михайлов беше избран отново за президент на БФС. В това е уверен претендентът за поста - Димитър Бербатов, който беше посетител в предаването " 120 минути " по bTV.

Бербатов съобщи изрично, че ръководителят на българския футбол би трябвало да бъде избран след нов съединителен конгрес.
  " Няма по какъв начин да не съм оптимист в борбата за БФС! Това, което върша и което виждам, ме кара да бъда оптимист, имайки поради, че цялата футболна общност чака тази смяна към този момент толкоз доста години. Затова ние сме тук, аз съм тук, и битката продължава с цялостна мощ. ", сподели голмайстор №1 на националния тим.  
Какво в действителност се случи? Малко предистория: имаше решение на Софийски градски съд, с което той отсъди, че провелият се финален конгрес е недействителен, както и всички решения от него. Конгресът е изопачен. Конгресът, на който Борислав Михайлов беше определен. Впоследствие БФС апелира пред Апелативния съд, който излезе с решение преди 3-4 дни. Няколко неща има в това решение. Първо - Апелативният съд не е гледал и не е взел решение по този проблем, не е гледал делото всъщност. Той просто се е произнесъл и е споделил следното: " ФК " Варвара " няма юридически интерес да апелира конгреса. Не взимат решение дали конгресът е изопачен или не, не го гледат всъщност. "

" Кое е неуместното в тази ситуация? ФК " Варвара " има юридически интерес да апелира, тъй като все още на обжалването е пълновръстен член на БФС. Клубът е изключен 6 месеца след конгреса. Защо? Защото е обжалвал конгреса, за наказване. До какъв казус обаче може да се стигне. Сега делото отива във Върховния касационен съд. Там аз не се и колебая, че ще отсъдят както на първа инстанция. Конгресът е изопачен. "


" Около 90 футболни клубове са изключени. Това е като един тип наказване - в случай че обжалваш, си изключен. Те вземат решение, те колят, те бесят. Но изключените ще могат да гласоподават след това, когато конгресът бъде анулиран. Апелативният съд, определението, което е направил, ти го гледаш, четеш го с юристите и хем се усмихваш, хем ти става едно такова... Няма какво да кажат, по тази причина са решили, че от " Варвара " нямат юридически интерес. Абсурдно е! "
" Продължаваме с цялостни сили напред, защото правдата е на наша страна!... От този възел се излиза с нов конгрес. Цялото нещо може да свърши доста бързо - като се свика почтен съединителен конгрес. Наблягам на думата " почтен ". И, когато се случи, неговите решения обезсмислят всичко станало преди него. И новото управление влиза и стартира да ръководи. "

" Защо не се привиква този конгрес? Всички, които гледат, несъмнено могат да си отговорят, само че аз ще го кажа по този начин и по този начин. Защото ръководството сега знае, че няма по какъв начин да завоюва! Затова се бяга от подобен конгрес и се случват някакви мнения, ехидни най-много, че " Сега ще се съдим и ние ще седим тук на власт още доста време ". Това демонстрира по какъв начин тези хора се радват и злорадстват в обстановката. ", разяснява още Бербатов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР