Върховният касационен съд потвърди решение на Софийския апелативен съд за

...
Върховният касационен съд потвърди решение на Софийския апелативен съд за
Коментари Харесай

Окончателно: 18 г. затвор за Емилия Ковачева за опит за убийство на новородено

Върховният касационен съд удостовери решение на Софийския апелативен съд за наложеното наказване от 18 години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим по отношение на Емилия Ковачева, според присъда на Софийски градски съд от 2015 година

На 18.04.2015 година за времето от 01:49 часа до 03:12 часа в поделение по акушерство и гинекология на столична болница Ковачева направила опит съзнателно да умъртви малолетната Н. Д., намираща се в безпомощно положение, посредством нанасяне на голям брой мощни удари с ръка в региона на главата и тялото, както и посредством задушаване с ръце в региона на врата на детето, напомнят от съда.

На бебето е породена тежка черепно-мозъчна контузия, обвързвана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, разпръснат тежък мозъчен оток и други контузии.

Деянието е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод и с особена свирепост и е довършено, само че не са настъпили плануваните от закона и желаните от подсъдимата общественоопасни последствия – гибелта на Н. Д.

Лицето е арестувано през днешния ден. Софийска градска прокуратура без закъснение предприе дейности в осъществяване на наложеното наказване – привеждането на наказаната Е.К. в пандиза в гр. Сливен.

Решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР