Върховният касационен съд постанови ефективна присъда от 5 години затвор

...
Върховният касационен съд постанови ефективна присъда от 5 години затвор
Коментари Харесай

5 години затвор за общински съветник от `Атака` заради лихварство

Върховният касационен съд постанови ефикасна присъда от 5 години затвор и санкция от 5000 лева на общински консултант от " Атака " в Силистра поради лихварство. 

Живко Димов е приет за отговорен в това, че в интервала 1998–2009 година в гр. Силистра, без съответното позволение, е правил банкови покупко-продажби, за които се изисква такова по закон. 

Димов е предоставял парични заеми на разнообразни лица, обезпечени с ипотеки на недвижими парцели, записи на заповеди или залози на движимости, против приемане на лихви и отговорности за връщането им. От противозаконната дейност общинският съветник е получил обилни непозволени приходи в размер на 106 496 лева, се споделя още в решението на съда.

Върховният касационен съд отхвърля да понижи наказването на Живко Димов с претекста, че той би трябвало да е ослепителен образец за гражданско схващане за фамилията си и за своите съграждани. Магистратите прецизират, че при отмерения най-малък размер на наказването " отнемане от независимост " всякакво по-нататъшно понижаване би било демонстрация на безпричинно състрадание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР