Върховният касационен съд отмени присъдите по делото за срутилия се

...
Върховният касационен съд отмени присъдите по делото за срутилия се
Коментари Харесай

Върховният съд отмени присъдите за срутването на хотел Вероника

Върховният касационен съд анулира присъдите по делото за срутилия се хотел " Вероника " във варненския курортен комплекс " Слънчев ден ". При драматичен случай на строителния обект починаха четирима служащи през 2015 година. Според Върховен касационен съд по делото към момента не е изяснена повода за сриването на постройката, а въпросът е значителен по делото.

" Съдебният акт не разкриват решението на съда по отношение на директната причина за сриването на хотела ", се споделя в решението на Върховен касационен съд.

Върховният съд добавя, че Варненският пелативният съд не е анализирал в цялост строително-техническа експертиза. Апелативните магистрати са се задоволили с посочването, че вместо плануванаъа по план рационализация на хотела е осъществено разрушение.

Върховен касационен съд припомня, че събарянето не е било планувано в плана, само че същите отклонения имало и при разрушаването на хотел " Мираж “, където не е имало смъртни случаи. Делото се връща за ново решение във Варненския апелативен съд.

Хотел " Вероника " се срути на 8 април 2015 година, а под отломките му починаха служащите Борислав Стефанов, Манол Манолов, Тодор Тодоров и Йосиф Стефанов. Обвинения бяха повдигнати на 7 души, сред които и притежателят на компания " Дигинг " Георги Георгиев. Тази компания е била наета като подизпълнител за събарянето на постройката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР