Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на Апелативен съд -

...
Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на Апелативен съд -
Коментари Харесай

​ВКС потвърди присъдата на Ахмед Муса по делото срещу 13-те имами​

Върховният касационен съд е удостоверил присъдата на Апелативен съд - Пловдив от 1 година затвор за Ахмед Муса Ахмед по делото против 13-те имами за коренен ислям. Това оповестиха от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

 © БГНЕС
Така общото наказване за Муса става 4 години, защото той има предходна 3-годишна условна присъда по сходни обвинявания.

От прокуратурата оповестиха още, че чиновници на правосъдна защита към този момент са задържали Ахмед Муса, с цел да бъде приведено в осъществяване наложеното му наказване и той е в пазарджишкия затвор.

По делото за коренен ислям бяха упрекнати 13 имами в проповядване на антидемократична идеология. Окръжният съд в Пазарджик наложи ефикасна присъда единствено за Ахмед Муса, а на останалите бяха наложени санкции.

Делото бе прегледано от Апелативен съд - Пловдив, който удостовери присъдите. Заради ефикасното наказване единствено Муса имаше право на обжалване във Върховен касационен съд. Оттам върнаха делото за преразглеждане на Апелативен съд и след повторното изговаряне на присъдата вследствие на новоназначени поредност от експертизи, в този момент тя е доказана още веднъж и става дефинитивна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР