Върховният избирателен съвет на Турция (YSK) се произнесе за повторно

...
Върховният избирателен съвет на Турция (YSK) се произнесе за повторно
Коментари Харесай

Изборите в Истанбул ще се проведат повторно

Върховният изборен съвет на Турция (YSK) се произнесе " за " наново осъществяване на локални избори в Истанбул, съобщи представителят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), оповестява БГНЕС. Повторното гласоподаване ще се организира на 23 юни.

Решението да се касират локалните избори пристигна като ръководещата партия разкри нови доказателства за нередности по време на вота.

На локалните избори на 31 март претендента на Националния алианс от опозиционната Републиканска национална партия Екрем Имамоглу завоюва със единствено 13 729 вота разлика. След изборите последваха продължителни полемики и възражения на партията по отношение на законосъобразността на извършения избор. Малко по-късно ръководещата партия подаде изключително несъгласие до ВИС по отношение на вота в централната община, в община Малтепе, Бююкчекмедже.

Извънредното несъгласие на партията попада в четири категории: нередности в описите, съществени несъответствия сред броя на записаните и броя на гласувалите. Освен това някои от ръководителите на комисиите, както и техните членове не са били държавни чиновници както закона изисква. Според ръководещата партия има големи несъответствия в протоколите с мокри подписи и печати. Освен това е имало и празни и непопълнени протоколи, както и нередовни регистрации на гласоподаватели.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни нови
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР