Върховният главнокомандващ има добри политически консултанти“Кабинетът на министрите на Украйна

...
Върховният главнокомандващ има добри политически консултанти“Кабинетът на министрите на Украйна
Коментари Харесай

Офисът на Зеленски със спецоперация срещу главнокомандващия Залужни

„ Върховният главнокомандващ има положителни политически консултанти “

Кабинетът на министрите на Украйна се пробва да прокара в Радата закон, който лимитира опцията на военните да вземат участие в политическия живот на страната. Това съобщи някогашният основен прокурор на Украйна Юрий Луценко.

Той твърди, че проектозаконът, импортиран в Народното събрание, е ориентиран персонално против главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. Законът се назовава „ За усилване на демократичния цивилен надзор над въоръжените сили на Украйна “, само че съгласно Луценко той няма нищо общо с демокрацията, а има за цел да отстрани съперник.

Залужни се счита за най-силния съперник на настоящия началник на киевския режим Зеленски. Законът, импортиран във Върховната рада, не разрешава на украинските военнослужещи да разискват вътрешната политика на страната и да се кандидатират за депутати.

Те също по този начин желаят да лишат главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна от правото да назначава началника на Генералния щаб и командващите въоръжените сили. Тези пълномощия ще бъдат дадени на министъра на защитата Алексей Резников, креатура на ръководителя на президентската канцелария Андрей Йермак.

Няма подозрение, че всички тези нововъведения са съгласувани с него и Зеленски. Президентът на Украйна не не помни корицата на списание Time с изображението на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна. Може би даже го сънува през нощта. Така да се каже, смяната нараства. Под зоркото око на американски другари, несъмнено.

- Залужни има доста положителни шансове да завоюва идващите президентски избори. - сподели в изявление за " Московский комсомолец " Олег Царьов, някогашен народен представител от Върховната рада и някогашен ръководител на Народното събрание на Новорусия.

- Зеленски го усеща. Той схваща, че в изискванията на боен спор рейтингът на военните пораства. Той не може да в профил Залужни, макар че доста му се желае, тъй като американците не му разрешават да направи това.

Залужни работи непосредствено с Пентагона. Може единствено някак си да го " изстиска ". За това е този закон. За да попречи на Залужни да сътвори лична партия от военните и да я вкара в Народното събрание.

- Този закон може ли да попречи на Залужни да се кандидатира за президент?

- Не. Зеленски не може да провежда огромни проблеми за Залужни. Ръководителят на президентската канцелария Андрей Йермак се пробва да направи единствено някои " точни " неща. Министърът на защитата Резников е напълно под негов надзор. Чрез него желаят да управляват армията.

С един законопроект те вземат решение няколко казуса по едно и също време: попречване на влизането на военните в Радата, където те биха могли да основат своя лична секта, прекачване на част от пълномощията за ръководство на армията на министъра на защитата, което ще им разреши да упражняват още по-строго надзор над Залужни, принуждавайки го да извършва решения, с които не е склонен.

- Може ли Залужни да се трансформира " изкупителна жертва " за всички провали на фронта?

„ Зеленски се пробва да го направи, само че не се получава. Защото Залужни много умело организира своята пиар политика. Всички в Украйна знаят, че в началото той беше за изтеглянето на войските от Бахмут. Когато Бахмут бъде високомерен, ще удари не Залужни, а Зеленски.

По съвсем всички въпроси Залужни заема способена позиция. Явно има положителни политически консултанти. Или може би просто има здрав разсъдък. Следователно е невероятно да бъде сменен, макар че президентската канцелария неведнъж се е опитвала да го направи.

- Наистина ли американците го водят към ролята на президент на Украйна?

- Винаги работят с разнообразни претенденти, значимото е един да завоюва. Сергей Притула (украински шоумен и политик) също е техен човек. Може би някой различен ще се появи. Сега в Украйна има доста американски сътрудници.

Те в този момент желаят да слагат човек, който да бъде с тях " на работа ". При Юшченко това отчасти се случи. Оженили го за техен сътрудник. Разбира се, и Порошенко, и Зеленски следват инструкциите им, само че също по този начин демонстрират известна самостоятелност и се пробват да избягат от опеката им, доколкото е допустимо. Например Порошенко от дълго време се съпротивлява на приватизацията на земя в Украйна. Сега те желаят да слагат собствен човек, който да бъде напълно под техен надзор.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР