Върховният административен съд потвърди окончателно решение на Комисията за защита

...
Върховният административен съд потвърди окончателно решение на Комисията за защита
Коментари Харесай

ВАС потвърди санкции срещу ЕВН за близо 4 милиона лева

Върховният административен съд удостовери дефинитивно решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което бяха открити нарушавания, осъществени от сдружения от икономическата група на ЕВН.

Припомняме, че през 2017-а Комисията откри, че предприятията ползват обща тактика и практики, с които дискриминират самостоятелните търговци отвън съответните групи и лимитират търговията с електрическа сила по свободно контрактувани цени.
 EVN има нов районен управител за България
EVN има нов районен управител за България

Александър Сипек поема поста от Робърт Дик

Тогава Комисия за защита на конкуренцията наложи имуществена глоба в размер 1 896 210 лв. на " Електроразпределение Юг " ЕАД за нарушаването, изразяващо се в корист с господстващо състояние, с което се дискриминират самостоятелните търговци отвън икономическата група на ЕВН и се лимитира търговията с електрическа сила по свободно контрактувани цени посредством:
Обмен на основна информация сред предприятия от икономическата група на ЕВН за клиенти, които минават от доставка по контролирани към доставка по свободно контрактувани цени; Възпрепятстване на процеса на първична промяна на крайния доставчик с снабдител по свободно контрактувани цени чрез: отвод за правене на стандартизирани товарови профили, отвод за сключване на рамкови контракти с самостоятелните търговци.
" Леките коли - в 4 групи съгласно изгорелите газове ", " България се измъкна от заплащането на 500 млн. евро на EVN ",

Комисия за защита на конкуренцията наложи имуществена глоба в размер 1 902 995 лв. и на " ЕВН България Електроснабдяване " ЕАД за корист с господстващо състояние, с която били дискриминирани самостоятелните търговци и била лимитирана търговията с електрическа сила по свободно контрактувани цени посредством продан на основна информация сред предприятия от икономическата група на ЕВН за клиенти, които минават от доставка по контролирани към доставка по свободно контрактувани цени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР