Позиционирането на компанията майка на все по-агресивно навлизащия на международните

...
Позиционирането на компанията майка на все по-агресивно навлизащия на международните
Коментари Харесай

Ето как компанията майка на Temu измести основния играч от китайския пазар на е-търговия

Позиционирането на компанията майка на все по-агресивно навлизащия на интернационалните пазари Temu - PDD, във връзка с цена/качество и растежът на нейната онлайн платформа помогнаха на сдружението да застане отпред в конкуренцията в електронната търговия в Китай. PDD детронира Alibaba и към този момент е най-високо оценената компания в страната в електронната търговия, оповестява CNBC.

Пазарната капитализация на компанията набъбна дотолкоз, че съумя да изпревари оснонвния състезател при извършването на покупки онлайн -  Alibaba.  Сега PDD има пазарна капитализация от $208 милиарда в сравннеие със $196 милиарда от страна на Alibaba, демонстрират данни на LSEG.

Първите огромни старания на PDD в чужбина бяха с Temu. Популярността на платформата скочи внезапно малко след излъчването на рекламата ѝ на Super Bowl през 2023 година, която приканваше клиентите да пазарят " като милиардери ". След това стартира и нападателна инвазия на европейските пазари.
 Снимка 604536
Източник:

От PDD оповестиха, че чистата ѝ облага, разпределима сред елементарните акционери, е скочила с 246% през тримесечието до края на март до $3,87 милиарда по отношение на година по-рано.  Приходите от трансакционни услуги, известни още като такси на търговците, възлизат на 6,14 милиарда $, нарастване от 327% по отношение на същия интервал година по-рано. Междувременно чистата облага на Alibaba се срина с 86%.
 България и още 16 страни нападат Temu за ненапълно и подвеждащо наличие
България и още 16 страни нападат Temu за ненапълно и подвеждащо наличие

Китайската онлайн платформа е застрашена от санкция в размер на 6% от оборота

България и още 16 страни нападат Temu за ненапълно и подвеждащо наличие

Както Money.bg писа, България и още 16 европейски страни подадоха тъжба към Европейска комисия против може би най-актуалната в последните месеци онлайн платформа за търговия на бързооборотни артикули - китайската Temu. Според жалбата притежаваният от PDD Group електронен търговец е нарушил европейските разпоредбите за цифровото наличие.

Европейската организация на потребителите (BEUC), която стои зад самодейността, осведоми, че редом с груповата тъжба, 17 от нейните членове са подали такива към съответните национални органи. Сред тях е и България посредством Асоциация Активни консуматори.

Съгласно Закона за цифровите услуги на Европейски Съюз, чийто правила на процедура са в действие от август 2023 година, онлайн платформите за търговия би трябвало да наблюдават прецизно за даването на правилно наличие, изключвайки нелегално и потвърдено нездравословно такова, както и да не оферират подправени артикули.
 Temu: Революция в шопинга или най-мощната
Temu: Революция в шопинга или най-мощната " слушалка " на Пекин?

Китайската платформа е опасност дори за огромните платформи в страна като Франция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР