Върховният административен съд отменя откритите съдебни заседания за срок от

...
Върховният административен съд отменя откритите съдебни заседания за срок от
Коментари Харесай

ВАС отменя откритите съдебни заседания за 2 седмици като превенция срещу COVID-19

Върховният административен съд анулира откритите правосъдни съвещания за период от две седмици като превантивна мярка против разпространяването на COVID-19. Това оповестиха от пресцентъра на съда.

Изключение ще се прави единствено за делата по член 329, алинея 3 от Закона за правосъдната власт, за които се планува период на разглеждане по –кратък от един месец.

Националната изложба лимитира визитите поради COVID-19

Мярката се вкарва със заповед на ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков и е в действие от 16 март 2020 година. Отложените правосъдни съвещания ще бъдат планувани в изключителни и в спомагателни правосъдни съвещания и ще бъдат прегледани преди началото на правосъдната почивка.

От 9 март 2020 година беше въведен тестов режим за отдалечен достъп на съдиите и правосъдните помощници до деловодната система на Върховен административен съд. Тестът е част от предпазен проект за деяние при положение на по-мащабно разпространяване на COVID-19 на територията на страната и цели да ревизира готовността на системата за работа при далечен достъп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР