Върховният административен съд отмени наредбата, с която община Царево санкционира

...
Върховният административен съд отмени наредбата, с която община Царево санкционира
Коментари Харесай

Важна новина за всички, които ще плажуват на Царево

Върховният административен съд анулира наредбата, с която община Царево глоби свободно къмпингуващи. Морската община е единствената у нас, въвела правилник за този тип туризъм. Музикантът Васил Гюров е от първите санкционирани поради това, че преди две години къмпингува с караваната си на екоплаж Корал.

Още не е платил глобата си от 300 лв., само че и това лято е решил да почива там, където е санкциониран. „ Не ходя на отмора. Отивам, с цел да свърша една работа, т.е. да попречим на проектите за застрояване на едно от последните незастроени места”, декларира Васил Гюров. „ Ако община Царево схваща почивката като вървене по администрация за искане за позволение за градеж на палатки и назначение на отговорник на палатков лагер, регистрация в полицията на пребиваващия в палатка… Това е брутално вмешателство в частно-правни взаимоотношения ", счита Дончо Бораджиев - юрист на Сдружение „ Да запазим Корал”.

Според сдружението санкционираните са десетки и могат да си потърсят парите назад. „ Ако те са санкционирани за един минал интервал, няма по какъв начин да им бъдат връщани парите. Това е безумство! ", безапелационен е пък ръководителят на общинския съвет в Царево - Даниел Скулиев.

От прокуратурата в Бургас прецизират, че е анулирана цялата разпоредба за публичния ред на Царево, а освен частта за къмпингуването. Причината е, че не е подложена на публично разискване. „ Има правила, които би трябвало да са спазени и това би трябвало да се стори освен от Общински съвет Царево, само че от всички са общински препоръки ", коментира Йовита Григорова от Апелативна прокуратура в Бургас.

На уеб страницата на общината към този момент е качен новият вид на наредбата, който… повтаря остарелия. Само след месец старата-нова разпоредба ще влезе в деяние.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР