Върховният административен съд отложи делото за предсрочно прекратяване правомощията на

...
Върховният административен съд отложи делото за предсрочно прекратяване правомощията на
Коментари Харесай

ВАС отложи делото за прекратяване правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов

Върховният административен съд отсрочи делото за предварително преустановяване пълномощията на кмета на Благоевград Румен Томов. Съдебният състав почете молбата, подадена от неговия юрист Милана Кривачка, която преди дни беше изписана от болница и се възвръща след тежко прекарана коронавирусна зараза.

Представеният към молбата за отсрочване на делото болничен лист на юрист Кривачка е до 12 февруари. В отпуск по болест от предишния четвъртък е и самият кмет Румен Томов. Той уведоми за това регионалния шеф на Благоевград без да прецизира продължителността на отсъствието си по болест.

Със заповед Томов назначи заместника си по финансовите и стопански въпроси Ясен Попвасилев да ръководи краткотрайно общината, като ограничи правата му да уволнява чиновници и да постанова дисциплинарни санкции.

Съдебната сага за предварително преустановяване пълномощията на кмета на Благоевград Румен Томов стартира откакто беше открито, че той не е прекратил активността на компанията си и не се е заличил като притежател в границите на законоустановения едномесечен период, както го изисква ЗМСМА.

Делото беше замразено до произнасянето на Конституционния съд, който беше сезиран за този текст от закона, и обновено откакто конситуционните съдии не откриха спор с главния закон на страната.

Предстои Върховен административен съд да насрочи нова дата по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР