Върховният административен съд отхвърли жалбата на Иван Гешев срещу отказа

...
Върховният административен съд отхвърли жалбата на Иван Гешев срещу отказа
Коментари Харесай

ВАС отхвърли и втората жалба на Гешев за това, че не е възстановен като прокурор

Върховният административен съд отхвърли жалбата на Иван Гешев против отхвърли на Висшия правосъден съвет да го възвърне като прокурор след отстраняването му.

От Върховен административен съд изясняват, че настояването е безпричинно, съобщи Нова тв. Върховните магистрати също по този начин отхвърлят жалбата на някогашния основен прокурор против решението на колегията, с което е прекъснато производството по преназначаване му на служба „ прокурор “ във Върховната касационна прокуратура. “ Това определение може да се апелира в седемдневен период. „ Неоснователно е възражението на жалбоподателя за съществуване на позволено значително нарушаване на административно-производствените правила ”, показват съдиите.

На 15 юни президентът Румен Радев подписа декрет, с който освободи Иван Гешев от длъжността основен прокурор, откакто на 12 юни Пленумът на Висшия правосъден съвет гласоподава да го освободи предварително. Предложението на четирима членове на Прокурорската гилдия беше направено поради изявление, което накърнява престижа на правосъдната власт. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР