Върховната рада на Украйна утвърди днес състава на новото украинско

...
Върховната рада на Украйна утвърди днес състава на новото украинско
Коментари Харесай

Бивш адвокат на 35 години става премиер на Украйна

Върховната рада на Украйна утвърди през днешния ден състава на новото украинско държавно управление. Юристът Олексий Хончарук беше одобрен за министър-председател, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Той е на 35 години, ще стане най-младият министър председател на Украйна.

Хончарук е някогашен юрист и последовател на икономическите промени в демократичен дух. Не е доста прочут и е със непретенциозен тримесечен опит във властта.
За първи път една партия получава безусловно болшинство в Народното събрание на Украйна Също по този начин за първи път в Радата ще заседава и негър народен представител
Избирането му за министър председател е в благозвучие с влизането на огромен брой нови лица във властта в Украйна след изборната победа през април на президента Володимир Зеленски, който даде обещание " да разбие системата ".

Определяният за работохолик Хончарук бе назначен в края на май за заместник-ръководител на президентската администрация, отговарящ за икономическите въпроси. Той придружаваше президента Зеленски на срещи, отдадени на стопанската система.

Хончарук четири години бе началник на финансиран от Европейския съюз проучвателен център, имащ за цел възстановяване на обстановката в Украйна.
Партията на президента Зеленски печели парламентарните избори в Украйна Екзит полът сочи близо 44 на 100 от гласовете за „ Слуга на народа ”
Като министър председател младият правист ще се сблъска с големите проблеми на някогашната руска република, измежду които са корупцията, бедността и спорът с проруските сепаратисти в Източна Украйна, който лиши живота на към 13 000 души.

Хончарук има поддръжката както на Народното събрание, по този начин и на президента Зеленски.

Новото държавно управление на Украйна ще се състои общо от 15 министри и двама вицепремиери. То получи поддръжката на 281 народни представители. За одобряването му бяха нужни 226 гласа " за ".
От партията на Зеленски оповестиха, че ще могат сами да сформират държавно управление Очаква се "Слуга на народа " да има повече от 240 депутати в 424 локалния парламент
Броят на министерствата бе понижен. Единственият доскорошен министър, който съхранява поста си, е министърът на вътрешните работи Арсен Аваков.

Президентът Зеленски внесе през днешния ден в Народното събрание и законопроект за понижаване на броя на депутатите и затвърждаване на пропорционалната изборна система, заяви Върховната рада на своя уеб страница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР