Върховната Рада на Украйна прие постановление, забраняващо каквито и да

...
Върховната Рада на Украйна прие постановление, забраняващо каквито и да
Коментари Харесай

Парламентът на Украйна забрани отстъпването на територии заради мирни споразумения

Върховната Рада на Украйна одобри разпореждане, забраняващо каквито и да е териториални отстъпки в името на преустановяване на войната, заяви Гордон.

" Възстановяването на териториалната целокупност на Украйна в рамките на интернационално приетата ѝ държавна граница, в това число деокупирането на Автономна република Крим и град Севастопол, както и гарантирането на държавния суверенитет на Украйна са основно изискване за привършване на войната и определяне на изчерпателен, обективен и резистентен мир. Прекратяването на войната, разпалена от Руската федерация против Украйна, посредством каквито и да било териториални отстъпки пред държавата-агресор е неприемливо. " – се споделя в документа, оповестен на уеб страницата на Върховната Рада.

Посочва се също, че Украйна взема и ще взема всички вероятни ограничения за възобновяване и гарантиране на спазването на човешките права и свободи, нарушени от Русия през интервала на окупацията на Крим и град Севастопол.

В гласуваното през вчерашния ден разпореждане е записано още, че нито един жител на Украйна не би трябвало да бъде подлаган на преследвания или дискриминация въз основа на това, че е живял на краткотрайно окупирана територия, а всички отговорни за закононарушения против мира, сигурността и интернационалния правов ред би трябвало да бъдат подведени под отговорност.

В документа се отбелязва, че на деокупираните територии би трябвало да се възобнови работата на украинската просветителна система и самостоятелните медии, а породените от въоръжената експанзия на Русия вреди да бъдат овъзмездени от държавата-агресор или за нейна сметка.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР