Върховната касационна прокуратура сезира КПКОНПИ, след като започна проверка на

...
Върховната касационна прокуратура сезира КПКОНПИ, след като започна проверка на
Коментари Харесай

КПКОНПИ се захваща с бившия заместник - министър Манолев и къщата му

Върховната касационна прокуратура сезира КПКОНПИ, откакто стартира инспекция на някогашния към този момент зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, оповестиха от държавното обвиняване. Той през вчерашния ден подаде оставка след медийни изявления, че има първокласна къща в Сандански, строена с европари.

Върховната касационна прокуратура е открила, че през 2011 година Манолев е дал на ЕТ„ Агротрейд – Ана Димитрова “ личната си земеделска земя – 9,7 дка лозе. През 2013 година той учредил в интерес на едноличния търговец право на градеж на къща за посетители, басейн и ограда в личния си аграрен парцел, прецизира бТВ.

На 6 октомври 2014 година ЕТ„ Агротрейд – Ана Димитрова “ станал бенифициент на безплатна помощ в размер на 391 160 лева по план „ Изграждане на жилищна постройка за посетители в м. “Чинар куши “ гр. Сандански “.

Година по-късно Александър Манолев в качеството си на шеф на „ Ес Ди Ес Про “ ЕООД дал 700 000 лева заем на едноличния търговец. В същото време, при инспекция на място на инвестицията по плана за къща за посетители той се показал като упълномощено лице на бенефициента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР