Върховната касационна прокуратура е започнала проверка на предоставена концесия в

...
Върховната касационна прокуратура е започнала проверка на предоставена концесия в
Коментари Харесай

Цацаров започва проверка за собственика на `Юлен` по сигнала на Зелените

Върховната касационна прокуратура е почнала инспекция на предоставена концесия в Национален парк " Пирин " по сигнал на " Зелените ", оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Проверката е разпоредена от основния прокурор Сотир Цацаров след сигнал, в който е имало данни за закононарушения срещу околната среда, както и закононарушения по работа от представители на изпълнителната власт.

Сигналът е постъпил до основния прокурор на 26 февруари от партия " Зелените ". В него са били изложени обстоятелства за позволени голям брой нарушавания на настоящото законодателство при подписване и осъществяване на контракт за отдаване на концесия на територия в Национален парк " Пирин ".

В сигнала е отправено искане за осъществяване на инспекция за действителния притежател на концесионера " Юлен " АД, както и определяне на нарушавания от страна на този концесионер, свързани главно с използването на площи, доста надвишаващи размера на концесионната територия по контракт и с съществуването на обекти на трети лица там.

В него се слагат и въпроси по отношение на позволения за ново строителство, издадени на концесионера, само че попадащо отвън зоната на територията по контракт, както и по отношение на съгласуваност сред " Юлен " АД и федерация по ски, с оглед приемане и разходване от същата на средства от държавния бюджет, изясняват от прокуратурата.

Проверката ще бъде осъществена в двумесечен период.

Днес тематиката за " Пирин " и втория въжен превоз бе коментирана от отрасловия вицепремиер Валери Симеонов пред Българска национална телевизия:

" Ето, в този момент, да вземем за пример, по предписание на господин Борисов до няколко дни ще вкараме смяната на концесията в Министерския съвет, тъй че да се развърже възелът „ Банско “ и там хората да не чакат по 3-4 часа поради някакви си еко рекетьори или еко терористи по-скоро.  Фалшив митинг след подправен митинг "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР