Върховната избирателна комисия на Турция в четвъртък одобри кандидатурата напрезидента

...
Върховната избирателна комисия на Турция в четвъртък одобри кандидатурата напрезидента
Коментари Харесай

Турците избират президент сред четирима кандидати

Върховната изборна комисия на Турция в четвъртък утвърди кандидатурата на президента Реджеп Ердоган за президентските избори през май. Анкара публично разгласи, че президентската конкуренция ще се организира сред четирима кандидати, заяви " Хюриет ", написа news.bg.

Това стана ясно, откакто някои политически партии желаеха отменяне на кандидатурата на Ердоган с основанието, че той към този момент е бил избиран два пъти за глава на нацията през 2014 година и 2018 година Те се позоваха на конституционното ограничаване, което споделя, че " всяко лице може да бъде определено за президент два пъти ".

Жалби против водача на Партията на родината Мухарем Индже и водача на Републиканската национална партия Кемал Кълъчдароглу също са отхвърлени .

След това решение има четирима публично утвърдени претенденти за президентските избори: Кемал Кълъчдароглу, Мухарем Индже, Реджеп Ердоган и Синан Оган. По-късно ще бъдат оповестени в Държавен вестник.

Припомняме, че в края на март социологическите изследвания демонстрираха, че малко над 47% от гласоподавателите са подготвени да гласоподават за сегашния турски президент. Други 45% пък ще предпочетат неговия конкурент Кемал Кълъчдароглу.

Президентските и парламентарните избори в Турция са планувани за 14 май. Резултатите от предизборните изследвания към момента не разкриват любимец за идните избори.

Според специалисти актуалният избирателен развой ще бъде най-трудният за ръководещата Партия на справедливостта и развиването заради опустошителните трусове, при които починаха над 50 000 души, както и заради сложната икономическа обстановка.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР