Върховната административна прокуратура (ВАП) започва проверка спазва ли България въведените

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) започва проверка спазва ли България въведените
Коментари Харесай

ВАП прави преглед спазва ли България санкциите срещу Русия от 2014 г.

Върховната административна прокуратура (ВАП) стартира инспекция съблюдава ли България въведените от Европейския съюз наказания по отношение на Руската федерация. От прокуратурата оповестяват, че е формирана кореспонденция по информация в средства за всеобщо осведомление.

От ВАП са изискани сведения от Министерски съвет и от всички министерства и ведомства, участващи в Координационната група основана през октомври 2022 г, за подхванати съответни ограничения, дейности и издадени актове по отношение на наложените наказания, в това число данни за съответни наказания във връзка с физическите лица или обвързваните с тях физически или юридически лица, формирания или органи.

От ВАП напомнят, че с Решение № 789 от 20.10.2022 година на Министерски съвет (МС) на Република България се основава Координационна група по използването на ограничаващите ограничения на Европейски Съюз, в която вземат участие представители на всички министерства, на Държавна организация " Национална сигурност ", на Агенцията за публични поръчки, на Агенция " Митници " и други държавни органи.

Интересното е, че от ВАП пишат, че взимат под внимание въведените отговорности с РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 269/2014 НА СЪВЕТА от 17 март 2014 година по отношение на ограничаващи ограничения във връзка с дейности, подкопаващи или застрашаващи териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна и РЕГЛАМЕНТ НА СЪВЕТА (ЕС) № 833/2014 от 31 юли 2014 година по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

След приемане на информацията от ВАП ще се извърши преценка по отношение на съществуване на основанията за атакуване на незаконосъобразни актове и предприемане на нормативноустановените ограничения при незаконосъобразни дейности съгласно Административнопроцесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, а при констатиране на данни за закононарушения от общ темперамент - ще се сезира способената прокуратура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР