Върховната административна прокуратура проверява заповедта на министъра на околната среда

...
Върховната административна прокуратура проверява заповедта на министъра на околната среда
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява заповедта на Нено Димов за зона „Калиакра”

Върховната административна прокуратура ревизира заповедта на министъра на околната среда и водите Нено Димов за възбрана за земеделска активност на територията на предпазена зона „ Комплекс Калиакра”.

Решението на Министерство на околната среда и водите беше обяснено с риск от тежки санкции от Европейски Съюз след каузи, водени против нашата страна поради ветрогенератори и голф игрище в зоната. Забраната провокира митинги, министър председателят Бойко Борисов разгласи, че тя ще бъде ревизирана, а през днешния ден в студиото на „ Тази сутрин” Нено Димов изясни, че в действителност заповедта му касае единствено граничени територии, чиито земи по този начин или другояче са неплодородни.

Прокуратурата се е самосезирала по изявления в средствата за всеобщо осведомление. ВАП ще желае от министъра копия от административната кореспонденция по издаване на посочената заповед и от документите за предпазена зона „ Комплекс Калиакра “ в т. ч. и по отношение на метода на основаването на картен материал и координатен указател на границата на предпазената зона.

На база на тези данни прокуратурата ще вземе решение за последващите си дейности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР